Стара народна cool-тура на нов глас

Cool поговорки

Cool поговорки

Текст: Ива Гичева

НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ

Спрях да вярвам в тая поговорка, слeд като казах, че съм гледала Сексът и градът, и оттогава никой не ми се обажда. Опитай да признаеш, че си си легнал рано в петък вечер и имиджът, старателно граден с години оливания с водка, отива по дяволите. „Човек, на к’во се направихме снощи…” върви винаги. Не се притеснявай да го използваш често. Хваща по-добре дори от мента на плажа.

ДВА ПЪТИ МЕРИ , ЕДИН ПЪТ РЕЖИ

Вярно е единствено, когато става дума за преправяне на стара дреха, което, признай си, едва ли ти се случва много често. Във всички останали случаи – забрави! Ако искаш да си готин, действай, без да му мислиш много. Например тръгни към морето спонтанно. Без много уговорки и „ама-с-коя-кола”, „хубав-ли-е-плажът”, „имаш-ли-резервация”. Не споменавай в никакъв случай, че го планираш от миналото лято. Повтаряй след мен: „Както си пийвахме биричка в 4 следобед и Кирцата дойде… просто така .. решихме и тръгнахме”.

ТРУДЪТ КРАСИ ЧОВЕКА

Ако беше вярно, леля Марчи на баничките, щеше да е на корицата на последния Playboy. Ама не е. Колкото по-бързо си вършиш работата, толкова повече ще ти дават. А кажи ми тогава как ще намираш време за facebook-а? Сутрин ходи на работа рошав, сърдит и не пропускай да демонстрираш махмурлука си. „Снощи пак до сто часа…”

РИБАТА ОЩЕ В МОРЕТО , ТОЙ СЛОЖИЛ ТИГАНА

Ами, много ясно. Винаги обсъждай неща, които още не са станали. Като например това, че ще ходиш в Африка, Куба, Бразилия или в краен случай в Банско, пък дори да става дума за годината след пенсия. Дори може да се намери кой да ти повярва. На мен вече не ми се получава, но поне си намирам тема за разговор.

ОЧИ , КОИТО НЕ СЕ ВИЖДАТ , СЕ ЗАБРАВЯТ

Може би, но преди да измислят Skype-а. Направи си профил и в Myspace и дишай спокойно. Ако аватарът ти е куул, например как седиш на тоалетната чиния и гледаш похотливо, работата ти е в кърпа вързана. Е, нацупи ги малко тея устни, де!

КАКВОТО ПОВИКАЛО , ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО

Да бе! Винаги прави това, което не се очаква от теб. Ходи на парти, когато не си поканен. И ако можеш, не носи нищо за пиене. Ти не си ли им достатъчен? В крайна сметка и аз се опитах да напиша нещо смислено, ама виж какво излезе.

Реклами

Етикети: ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: