BMW X3

BMW X3

BMW X3

Текст: Николета Маринова

Представи си сега следната картинка:

В близкия месец има огромна вероятност да ти се наложи да пътуваш до морето, освен ако не живееш там, за което те поздравяваме. В петък се измъкваш от работа по терлички още в 4 часа и какво да видиш – не си единственият гений с жалки опити да избегне задръстването.

Имаш два варианта:

а) караш трошка без климатик и по-скоро ще си пъхнеш главата в ауспуха, отколкото да тръгнеш на магистрална война с нея;
б) караш новото BMW Х3 и изобщо не ти пука за задръстването преди Сливен, глобалното затопляне и световния мир!

Започваме с това, че новата Х3-ка е преродена като модел за 2009 и освен с още по-наточен и красив дизайн, се е сдобила с всички нови технологични чудеса, които компанията BMW не спира да бълва напоследък. За тях обаче след малко.

Х3 се появява през 2003, след като създателите му решават, че големия брат Х5 е суперуспешен и заслужава спътник в живота. Тройката е поредният основоположник на нов сегмент в класа си и се води SAV или Sport Activity Vehicle. Подобно на Х5, който използва много компоненти на 5-а серия, Х3 се доверява на 3-та, при това съвсем заслужено, след като моделът обра куп награди напоследък, включително и за двигател на годината.

Визуално Х3 е запазил в най-общи линии агресивния си дизайн, но пък има и достатъчно нови елементи, за да чуваш на светофара „Ауу, новата Х3-ка!„. Интензитетът на това възклицание се увеличава поне 3 пъти, ако си избрал цвят Montego Blue, едно много приятно и наситено морско синьо. В интериора нещата също са се променили само за добро – вече имаш доста повече ниши и местенца за i-pod-и, бутилки с вода и всякакви все жизненоважни дреболии.

Четири пътника, два велосипеда или сърф оборудване – нямаш проблеми, всичко ще си дойде на мястото благодарение на сгъваемата задна седалка, опционалния сак за велосипед и широкият нисък капак на багажника. Има място дори за голям космат звяр, по-известен като домашен любимец.

Няма да минем и без една-две похвални думи за историческата система хDrive. Тя автоматично се адаптира към терена, по който шофираш. Независимо дали е по криволичещ път, изкачваш наклон или върху хлъзгав терен – максималното сцепление е гарантирано.

Толкова за Х3. Повече ще разбереш само ако я покараш, което ти пожелаваме. Само без рискови изпреварвания в двулентовия, всички искаме да стигнем живи до морето! И слушай дядо си Кърт Вонегът – ползвай плажно масло.

• Двигателите също няма да те разочароват, все пак са обрали куп награди и се славят в автомобилните среди като едни от най-добрите в бранша. Разполагаш с 4 варианта – шест и четирицилиндрови бензин и дизел, кой каквото си харесва. При това – технологизирани до зъби!

• Дигиталната електроника на двигателя (DME) и дигиталната дизелова електроника (DDE) следят и контролират всички важни функции на двигателя. В реално време датчици постоянно наблюдават информацията, свързана с всичко от запалването до впръскването на горивото.

Реклами

Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: