В десетката – кой мрази лятото?

Кой мрази лятото?

Кой мрази лятото?

Текст: Иван Хадживеликов

Добре де! Разбрахме, че три месеца 99% от населяващите околния хабитат ще имат къде основателна, къде силно субективна причина да гледат на живота малко по-ведро и жизнерадостно. Къде обаче да се дянат съставляващите онзи процент, които, като фамозния смърф Сърдитко насред всеобщата радост, развалят глобалното щастие с шокиращото „Мразя лятото”? Може да не вярваш, може за теб това да са анти-хора, но в най-близък периметър имаш себеподобни със съвсем основателни мотиви за кофти отношение спрямо Сезонът на сезоните. Бъди човек и в летните жеги вземи, та прояви малко разбиране към:

Съседът от първия етаж

Не стига, че Събев, като всички в панелката с южен изглед, едвам изплати апартаментчето, ами и единственото място, където може да спи в реалния смисъл на думата, се оказва това пред отворената врата на кухненската тераса. Не стига това, ами и през вечер става неволен слушател на невинно младежко сексуване току под матрака му, а сутрин от ирационален срам излиза да чисти, преди Коева отсреща да е изкарала всеядния дакел, на когото латексът с подправки май-май му се услажда.

Футболният фен

Не стига, че Събев, като всички в панелката с южен изглед, едвам изплати апартаментчето, ами и единственото място, където може да спи в реалния смисъл на думата, се оказва това пред отворената врата на кухненската тераса. Не стига това, ами и през вечер става неволен слушател на невинно младежко сексуване току под матрака му, а сутрин от ирационален срам излиза да чисти, преди Коева  отсреща да е изкарала всеядния дакел, на когото латексът с подправки май-май му се услажда.

Грозноватата колежка

И ти щеше да мразиш топлите дни, след като колегите ти точат лиги по разголената (макар и малоумна) блондинка, а ти си принудена да се правиш на незабележима, ей тъй, заради мазохизма си, потейки се в пролетно-есенна плетка. Ваканцията на морето е нещо като продължение на цялата агония, тъй като там пък по презумпция всички те зяпат, което в комбинация със задължителния бански костюм вече наистина влошава нещата.

Демофобът

Казано с други думи, страдащите от фобия към тълпите. Не че държат да е кално и студено, но чисто статистически именно през лятото те търпят най-интензивен дискомфорт. И докато всички се смеят на висок глас, ближат полуразтопени сладоледи и тракат със скейтбордове, нашите герои искат само едно – да са някъде другаде. Ако са меломани, пораженията са от най-висока степен, тъй като не могат да посетят ни един фестивал, страхувайки се за живота си, 32 ама наистина.

Портиерката в Студентски град

Може и да овикваше всичко без оглед на пол, възраст и прическа, но тези месеци самотата каца на рамото й и отказва да си тръгне до септември. Тогава Пепи пак ще й донесе от плевенската ракия на татко си, а Ивчо от триста и седма ще компенсира нелегалното си пребиваване пета година поред със скромен принос към пенсионния й фонд. Човещинка.

Бачкаторът от строежа отсреща

За едни – почивка и купон, за други – най-натовареното време от годината. Кой за каквото учил – докато сладко се будиш след девет и се чудиш колко да закъснееш за работа, тъй като и без това в офиса няма никого, той вече е свалил два килограма край хаспела, изпафкал е един пакет Мелник и е изслушал/изтананикал две „дъ бест” компилацийки на Пайнер.

Нощният пазач

Летните нощи освен песента на щуреца носят и други радости за пенсионирания военен или полицай. Много често му се иска да има очила за нощно виждане, тъй като вече за пети път го глобяват заради липси на материали от обекта на другата сутрин. Ясно му е, че това е техническият, който пак ще набеди циганите общаци, но няма смелост да го стисне за гърлото. Пистолетът му е само газов, а и в обедната почивка се превръща в ангел на възмездието, точейки по една тубичка от дизела на техническия.

Геймърът, мигрирал в киберпространството

Тъй като значителна част от програмистката заплатка съвсем като на шега хвръкна за фиктивното злато, което ти върши работа единствено в „матрицата” WoW, за нов и по-голям вентилатор не останаха средства. Докато чака следващите постъпления в сметката, той се ядосва на прегрялата си „щайга” и се кълне на всеослушание, че този път ще направи такъв ъпгрейд, че после няма да излиза от тях цяла година. И като нищо да стане така.

Алчният шеф

И досега съжалява, че изобщо е отворил дума за графика с отпуските. Тъкмо сега беше моментът да дръпне напред пред конкуренцията, а тези хрантутници да вземат да му се скатаят по моренца и планинки… Нищо, септември ще бъде май и докато той се гмурка на Малдивите, претовареният график ще е любимото четиво на всички, а оувъртайм ще е все така мръсна дума.

Лежащият картоф

Така на запад наричат онзи мил образ, който не мърда от дивана, а като посаден попива всичко, що му предложи тв екранът. През лятото обаче му предстои да преглъща горчив хап след горчив хап, тъй като и телевизионерите са хора и излизат в отпуск, а за пристрастените остават безвкусните повторения на познатите до втръсване сериали. Ако няма интернет, спукана му е работата, ще трябва да се разходи поне до кварталната видеотека. На връщане обаче ще си вземе един чувал чипс като компенсация.

Реклами

Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: